nederland

Advocaat wil Badr Hari voor de feestdagen vrij krijgen

11 december 2012Leestijd: 2 minuten

Advocaat Bénédicte Ficq probeert kickbokser Badr Hari nog voor de feestdagen vrij te krijgen. Ficq gaat bij de rechtbank in Amsterdam een nieuw schorsingsverzoek indienen zodat haar cliënt weer gauw thuis zit.

Dat meldt De Telegraaf dinsdag. Vrijwel alle getuigen zijn door de rechter-commissaris gehoord waardoor er volgens Ficq geen belang meer is om Hari langer in voorarrest te houden.

Contact
Badr Hari werd vorige maand onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Amper twee dagen na zijn vrijlating arresteerden agenten de kickbokser opnieuw. Hij was met zijn vriendin Estelle Cruijff in horecagelegenheden geweest en had contact met getuigen.

Als gevolg verlengde de rechtbank het voorarrest met negentig dagen. Naar verwachting zullen dezelfde rechters zich buigen over het nieuwe schorsingsverzoek van Ficq, schrijft de krant. Geen medelijden met kickbokser Badr Hari.

Verhoor

Estelle Cruijff is opgeroepen om volgende week een getuigenis af te leggen over de mishandeling van zakenman Koen Everink. Cruijff zei eerder dat zij zich niet in staat voelde om een verhoor te ondergaan.

Afgelopen maand gaf de vriendin van Badr Hari een uitgebreid interview met fotoshoot aan tijdschrift Beau Monde. Het Openbaar Ministerie heeft daarom de conclusie getrokken dat Cruijff nu wel kan meewerken aan een verhoor.

Rechters van de rechtbank Amsterdam gaan dinsdag een kijkje nemen in de skybox in de Amsterdam ArenA waar Everink zwaar is mishandeld. Zo moet duidelijk worden of de verklaringen van getuigen kloppen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.