Natuur Premium Corner

Natuur laten woekeren in de stad, kan dat?

29 mei 2017Leestijd: 5 minuten

Aan de rafelranden van steden ontstaat ­vanzelf allerlei natuur. Hoe je die laat floreren zonder dat stadsontwikkeling in het gedrang komt.

De zandvlakte eindigt in een steile wand die bovenaan is bespikkeld met holen. Het lijkt een tafereel uit een exotische reisgids, maar dit is Almere-Poort. In een kunstmatig duinlandschap wordt de nieuwe wijk DUIN gebouwd. Hier groeven tweehonderd stelletjes oeverzwaluwen hun nest in een ongebruikte berg zand. En dus is het een komen en gaan van vogeltjes die hun jongen grootbrengen. Na de zomer vertrekken de vogels weer om in Afrika te overwinteren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.