Drugshoofdstad Amsterdam: eerst ‘tolerant’, nu levensgevaarlijk

06 december 2014Leestijd: 2 minuten

Amsterdam dreigt ‘slachtoffer’ te worden van het al te tolerante drugsbeleid. Waarom staat er niet gewoon ‘Don’t use drugs’ op al die matrixborden?

Twee levenslustige jonge Britten vierden een paar weken terug in Amsterdam de 21ste verjaardag van één van hen. Ter verhoging van de feestvreugde kopen ze op straat cocaïne. Als je een weekeinde in de drugshoofdstad van Europa bent, beperk je je natuurlijk niet tot bier en wiet. Met een lijntje coke voel je je helemaal king of the world.

De twee jongens, fanatieke voetballers, kunnen het niet navertellen. Ze worden aangetroffen in hun hotelkamer. Morsdood. Boosdoener: ‘witte heroïne’ die ze als ‘cocaïne’ is aangesmeerd. Wie witte heroïne inneemt via de luchtwegen, krijgt last van fatale ademhalingsproblemen. Ook een andere toerist legde zo het loodje.

Vrijplaats

Amsterdam heeft zo’n grote aantrekkingskracht op jonge toeristen, omdat het een vrijplaats is voor dealers en gebruikers. Ze komen echt niet voor het Rijksmuseum. Wie wordt betrapt met cocaïne op zak, heeft niets te vrezen.

In Amsterdam is alles mogelijk wat God thuis heeft verboden. Wiet van ongeëvenaarde kwaliteit is er zelfs te koop in winkels die ze coffeeshops noemen!

Toeristen worden nu op veel plekken in de stad gewaarschuwd via posters, billboards en matrixborden: ‘Extreem gevaarlijke cocaïne wordt verkocht aan toeristen. Wees voorzichtig.’ Buitenlandse bezoekers nemen er jolig foto’s van.

Vuile drugs

Amsterdam dreigt ‘slachtoffer’ te worden van het al te tolerante drugsbeleid. Britse kranten schrijven uitgebreid over de vuile drugs in de hoofdstad en de Britse overheid waarschuwt potentiële Amsterdam-gangers voor de dreigende gevaren. Tolerant beleid is nu levensgevaarlijk beleid. Waarom staat er niet gewoon ‘Don’t use drugs’ op al die matrixborden?

Als de stad niet snel het dodelijke spul weet uit te bannen, zal de attractiewaarde bij jonge toeristen rap dalen. Verstandige buitenlandse ouders hebben nu al besloten: voor mijn kind geen enkele reis naar Amsterdam, liever een retourtje naar Parijs.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.