En weer stuit politie op drugs en wapens bij motorclub

26 maart 2013Leestijd: 2 minuten

De inval vanmorgen vroeg in het Haagse clubhuis van de MC Trailer Trash Travellers en in woningen van leden, hangt samen met de afpersing van de Leidse motorclub Pegasus eerder dit jaar.

De Leidse motorclub moest overstappen naar de Travellers, anders zou het clubhuis afgebrand worden. Vorige maand greep de rechter in: de gewelddadige overname kon niet door de beugel.

Inval

Bij de inval werden onder meer handgranaten aangetroffen en in elk geval één wietplantage. Daarnaast hoopt de recherche aanvullend bewijs te verzamelen voor de afpersing van Pegasus.

Zo’n 250 agenten zijn voor de klus ingeschakeld. De inval past in het offensief van de overheid tegen motorclubs. De Trailer Trash Travellers zijn bevriend met de Hells Angels, met wie ze in de zogenoemde Raad van Acht zitten. Dat is een ‘overlegorgaan’ van een aantal motorclubs om de onderlinge vrede te bewaren. Satudarah stapte daar eerder juist uit.

Kampers

De Trailer Trash Travellers bestaat uit Kampers, (ex-)bewoners van woonwagenkampen. Ook Satudarah kent een paar chapters (afdelingen) van Kampers, waaronder de Satudarah MC Trailertrash, niet te verwarren met de Trailer Trash Travellers.

Voor de buitenstaander is het één pot nat. Ook bij de nieuwe motorclub No Surrender – met Willem Holleeder in de gelederen – zitten veel Kampers.

Misdaad

Kampers spelen al veel langer een prominente rol in de misdaad. Bekende criminele kopstukken zijn De Hakkelaar en Kobus Lorsee. Kampers beheersen de drugshandel in Brabant en Limburg en zijn niet vies van intimidatie, grof geweld en liquidaties.

Vanmorgen vroeg werd in het Brabantse Sint-Michielsgestel een Kamper aangehouden voor de aanslag op het gemeentehuis van Waalre, vorig jaar juli.

Probleemgroep

Van de geldverslindende initiatieven tot integratie van Kampers in de samenleving is weinig terecht gekomen. De harde kern stoort zich aan niets en niemand. Dat offensief tegen de motorclubs moet zich daarom ook op deze probleemgroep richten. Er zullen nog heel wat invallen volgen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.