Misdaad

Nick Bood slachtoffer van groep die 1.132 vergrijpen pleegde

17 mei 2017Leestijd: 2 minuten

Er is een nieuwe verdachte aangehouden in de zaak Nick Bood. De 16-jarige jongen werd eind april doodgestoken in Zaandam.

Het aantal arrestaties komt daarmee op drie. Bood kreeg na een avondje uit in Zaandam ruzie en werd neergestoken. Later die nacht overleed hij in het ziekenhuis.

1.132 vergrijpen

De Telegraaf meldt dat Bood een paar honderd euro wietschulden had bij de 15-jarige verdachte Yasin. De twee kwamen elkaar toevallig tegen in het centrum van Zaandam, waarna Yasin Nick neerstak. Nick rende vervolgens weg, maar zakte honderd meter verder in elkaar. Daar stak Yasin hem nog een keer. Yasin werd een dag later gearresteerd.

Ook een andere verdachte – de 18-jarige Mads – zit in hechtenis. Beide jongens behoren tot een groep van zo’n 35 hangjongeren die al geruime tijd overlast veroorzaakt. Volgens cijfers van de politie heeft de groep 1.132 vergrijpen – onder meer geweld, drugs- en zedendelicten – op zijn naam staan.

Preventief fouilleren

In de nasleep van de steekpartij besloot de Zaanse burgemeester Ruud Vreeman om preventief te fouilleren. Op 13 mei werden twee mensen gearresteerd voor verboden wapenbezit. De politie nam twee messen, een schroevendraaier en softdrugs in beslag.

Volgens Vreeman is er geen structureel jongerenprobleem in zijn stad. Directeuren van diverse Zaanse middelbare scholen denken daar anders over en uitten hun zorgen na de steekpartij. Zij vrezen dat er op hun scholen wordt gehandeld in drugs en wapens. Ook de Zaanse probleemwijk Poelenburg ondervindt al jaren ernstige overlast van een grote groep (allochtone) jongeren.

Nick Bood Bron: Facebook

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.