nederland

Dit is het abc van veranderend Nederland

14 mei 2016

Of de multiculturele samenleving een verrijking is voor Nederland daarover zijn velen het oneens. Het staat in ieder geval vast dat de massa-immigratie taalkundig gezien enkele interessante ontwikkelingen heeft opgeleverd. Er werden nieuwe termen bedacht (allochtoon voor arbeidsmigrant), of woorden kregen een nieuwe betekenis (islamofobie voor islamkritiek) en bepaalde begrippen kregen een andere lading (Zwarte Piet). Dit is het abc van veranderend Nederland:

Deze video hoort bij het artikel: Welke woorden moet je kennen om het migratiedebat te begrijpen?

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.