Hoe minder auto’s, hoe meer ongelukken

29 januari 2016Leestijd: 2 minuten
'ANP'

Een huilende burgemeester in Midden-Delfland, kritiek op de ‘bierdouche’ in Tilburg, en de vele fietsongelukken in het centrum van Amsterdam.

Midden-Delfland

De wegen van de lokale democratie zijn ondoorgrondelijk. Burgemeester Arnoud Rodenburg (CDA) van Midden-Delfland (ruim 18.000 inwoners) mocht van de – unanieme – vertrouwenscommissie van de gemeenteraad op 1 juli zijn derde termijn beginnen. Maar de raad zelf stak daar een stokje voor, meldt onder meer Omroep West.

De raad adviseerde negatief, hoewel alle partijen in de vertrouwenscommissie zaten. Het leverde unieke taferelen op: een huilende burgemeester, een commissaris van de Koning die de voltallige raad ontbood. Het volk van Midden-Delfland leek zijn volksvertegenwoordiging ook niet echt te steunen: de Facebookpagina ‘Arnoud Rodenburg, onze Burgemeester, moet blijven’ kreeg vele honderden likes.

Tilburg

Het twijfelachtige gebruik van het biergooien bij concerten ligt onder vuur. Nadat in januari festival Noorderslag in Groningen de traditionele ‘bierdouche’ bij de uitreiking van de Popprijs verbood, komt er nu protest uit het zuiden. Omroep Brabant meldt dat zanger Patrick Marcelissen van feestband WC Experience er genoeg van heeft. Zijn verzoek aan een biergooier om ermee te kappen en de zaal te verlaten liep totaal uit de hand. Marcelissen werd door een bekende van de biergooier van het podium getrokken en aangevallen. Hij spreekt van ‘evenementterrorisme’.

Amsterdam

Geen asocialere weggebruikers dan fietsers en voetgangers – het is nu officieel. Volgens Het Parool is het aantal verkeersincidenten in de populaire hoofdstedelijke shopzone Negen Straatjes toegenomen sinds die in het weekend autovrij zijn. Wat blijkt? Zonder die auto’s nemen toeristen en dagjesmensen de hele straat in beslag en fietsers krijgen van al die buitenlui een rood waas voor ogen.

Elsevier nummer 5, 6 februari 2016

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.