Geliquideerde Chadid Yakhlaf zat ondergedoken op camping

12 januari 2016Leestijd: 2 minuten

Nog altijd blijkt camping Maaszicht in het Gelderse Kerkdriel een aantrekkende werking op criminelen te hebben. Crimineel Chadid Yakhlaf werd op Oudjaarsdag op de parkeerplaats voor deze camping geliquideerd.

De 27-jarige Marokkaanse crimineel Chadid Yakhlaf die afgelopen Oudjaarsdag werd geliquideerd op de parkeerplaats voor de camping Maaszicht in het Gelderse Kerkdriel, zat met twee andere mannen al enige tijd ondergedoken op de omstreden camping.

Dat zegt een bewoner die anoniem wil blijven deze week in Elsevier in een reportage over de camping. ‘Als ze naar buiten gingen, hadden ze altijd een capuchon op en keken naar de grond. Juist daardoor vielen ze op. Iedereen hier kent elkaar.’

Slagboom

Tegen het einde van de middag werden Yakhlaf, zijn 30-jarige broer en een 26-jarige vriend voor de slagboom van de camping door twee onbekende schutters met automatische wapens onder vuur genomen.

Ze wisten nog in hun auto weg te komen en scheurden over de dijk naar het nabijgelegen dorpje Hoenzadriel en belden bij een woning aan voor hulp. Voor Yakhlaf – een bekende uit de Amsterdamse onderwereld – was het te laat. Hij overleed in het ziekenhuis. Even later werd in Zaltbommel een uitgebrande BMW aangetroffen, de vluchtwagen van de twee schutters.

Marta

Yakhlaf behoorde tot de groep van de in 2014 geliquideerde Antilliaanse crimineel Gwenette Marta. Er waren al eerder pogingen geweest hem te liquideren.

Eind 2010 schreefElsevieruitvoerig over de uit de hand gelopen gedoogcultuur in ‘Vrijstaat Maasdriel’, zoals de gemeente sinds oudsher bekendstaat. Van toezicht en handhaving op de camping was geen sprake.

Twee jaar later deden politie, gemeente en belastingdienst een inval. Er werden vier caravans en drie auto’s in beslaggenomen. Zo’n tachtig mensen bleken er permanent te wonen.

In 2016 lijkt er weinig veranderd. ‘Al wordt er nu wel strikt gehandhaafd op de brandveiligheid’, zegt een oud-wethouder.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.