PvdA-raadslid verdacht van diefstal bij paardenclub

25 november 2015Leestijd: 1 minuut
'PvdA'

PvdA-raadslid in Oldenzaal Johan Meijer wordt verdacht van het verduisteren van verenigingsgeld van de paardrijvereniging Berg en Dalruiters in De Lutte. Het raadslid zou 40.000 euro uit de kas hebben ontvreemd.

Dat meldt de Twentse krant Tubantia.

Vermist

Meijer, die penningmeester is van de club, werd vorige week woensdag door zijn collega-bestuursleden ter verantwoording geroepen vanwege het ontbreken van een aanzienlijk bedrag in de kas. Meijer verscheen niet en was de komende nacht zelfs vermist.

Volgens de politie is hij intussen weer terecht, maar is hij niet meer bereikbaar. Meijer nam afgelopen maandag schriftelijk ontslag als raadslid wegens ‘persoonlijke omstandigheden’.

Nevenfuncties

Op zijn website noemt Meijer zich een ‘rechtgeaard sociaal democraat’ die al 34 jaar lid is van de PvdA. Hij was sinds 2004 actief als raadslid in Oldenzaal, onder meer in de functie van fractievoorzitter.

Zijn curriculum vitae vermeldt tal van nevenfuncties. Zo is hij lid van de Raad van Toezicht van de Zorgboerderij de Viermarken in Enschede en vervult hij meerder functies bij de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie. Daar is hij penningmeester, belastingadviseur en secretaris in het landelijke bestuur.