Zwartrijder Thalys-trein blijkt een zwervende Tunesiër

21 september 2015Leestijd: 1 minuut

De jongen die zich afgelopen vrijdag opsloot in een Thalys en zo het treinverkeer rondom Rotterdam platlegde blijkt een zestienjarige Tunesiër te zijn die illegaal in Nederland verbleef.

De jongen had geen legitimatie bij zich en is in Europese landen onder negen verschillende identiteiten bekend, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Illegaal

‘Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een Tunesiër die al een paar jaar een zwervend bestaan leidt in West-Europese landen,’ aldus het OM.

Omdat de zestienjarige jongen illegaal in Nederland verbleef, is hij overhandigd aan de Vreemdelingendienst. Hij wordt niet meer verdacht van strafbare feiten die langer vasthouden rechtvaardigen.

Ontruimd

Afgelopen vrijdag verstopte de jongen zich in een wc van de internationale trein minuten voordat die van Rotterdam naar Parijs zou rijden. Omdat hij niet reageerde op herhaalde oproepen van treinmedewerkers werd de politie ingeschakeld. Het Rotterdamse treinstation werd ontruimd en pas na drie uur werd de Tunesiër overmeesterd door een arrestatieteam.

De jongen had geen wapens bij zich en verzette zich niet bij zijn arrestatie. Later werd duidelijk dat hij geen terroristische motieven had, maar dat hij wilde zwartrijden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.