nederland

Zomer in Nederland is nog niet voorbij

15 augustus 2015Leestijd: 1 minuut

De zomer is nog niet voorbij in Nederland. Vanaf woensdag kunt u weer genieten van enkele warme, zonnige zomerdagen.

Wie deze zaterdag uit het raam kijkt, vermoedt wellicht dat zo halverwege augustus het zomerweer Nederland alweer in de steek heeft gelaten.

Zonaanbidders

Maar zonaanbidders worden komende week, net als vorige week, andermaal op hun wenken bediend. De komende dagen blijft het weer nog wisselvallig en zo nu en dan zelfs fris, meldt Weeronline.

Zondag is er veel bewolking en vooral in de oostelijke helft van het land kan flink wat regen vallen. Ook maandag is de wind noordwestelijk en heeft de temperatuur moeite de 20 graden te halen. In het noorden en oosten komen enkele buien voor. Het westen en zuiden hebben overwegend droog weer met een mix van wolken en zon.

Zon komt terug

Maar daarna neemt de kans op regen af en komt de zon weer terug. In de loop van de week wordt het geleidelijk warmer en vanaf woensdag kunnen er weer temperaturen tussen de 25 en 30 graden worden bereikt.

Met de vele zomerse dagen lijkt het erop dat het deze zomer flink warmer is dan voorgaande jaren. Toch ligt de temperatuur gemiddeld niet veel hoger dan normaal. Dit komt omdat de warme dagen deze zomer worden afgewisseld met enkele zeer frisse dagen met storm, onweer en regen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.