nederland

Wie is de hondenvergiftiger van Stevensweert?

17 augustus 2015Leestijd: 2 minuten

In het Limburgse Stevensweert heeft iemand het waarschijnlijk ook niet zo op loslopende honden.

Schiedam

Op de avond van dinsdag 11 augustus hoorde een Schiedamse zwaar gehijg vanaf haar balkon, schrijft het AD. ‘Hallo…!’ riep de vrouw. Mogelijk was er ­iemand gewond. Geen antwoord. Ze stelde zich voor dat er een gewonde hond lag. Misschien was een kat verstrikt geraakt. Bezorgd haalde de vrouw haar buurman erbij. Die hoorde het ook, waarop werd besloten direct de politie te bellen. Toen die poolshoogte kwam nemen, hield de Schiedamse haar hart vast. Met zaklampen werd gezocht tussen de begroeiing en de pallets. Het bleek te gaan om parende egels. In de zomer wordt de politie wel vaker gebeld naar aanleiding van het lawaaierige snuiven en blazen.

Ede

In De Sysselt, een bosgebied bij Ede, kwam het eveneens vorige week dinsdag tot een vechtpartij tussen een fietser en een hondeneigenaar. Een jonge vrouw liet haar hond uit toen een mountainbiker haar aansprak. Hij stoorde zich eraan dat haar hond los liep. ‘Dit is een losloopgebied,’ zei de vrouw, waarop de mountainbiker volgens De Gelderlander zo boos werd dat hij haar schopte en sloeg. De Bennekomse deed aangifte bij de politie met een wond aan haar scheenbeen. De politie is op zoek naar de fietser.

Stevensweert

In het Limburgse Stevensweert heeft iemand het waarschijnlijk ook niet zo op loslopende honden. Ze worden er namelijk mogelijk vergiftigd, waarschuwen verschillende Limburgse media. Er zouden verdachte stukjes vlees in de wandelgebieden liggen. Twee honden zijn overleden, eentje overleefde het gif ternauwernood. Ook in Swalmen, iets noordelijker, schijnt gif te liggen. Hondenbezitters wordt aangeraden hun hond daarom aan de lijn te houden.

Elsevier nummer 34, 22 augustus 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.