nederland

Spindoctor van Diederik Samsom begint voor zichzelf

04 augustus 2015Leestijd: 1 minuut

Sherlo Esajas gaat met zijn bureau One Five Zero bedrijven en maatschappelijke organisaties helpen. Plus: toneelstuk ‘De Eurosommissaris’ en Hans Alders trekt oud-VVD-voorlichter aan als lobbyist.

Spindoctor Samsom weg

Sherlo Esajas (39), tot voor kort spindoctor van PvdA-leider Diederik Samsom, is voor zichzelf begonnen als communicatie-adviseur. Met zijn bureau One Five Zero gaat hij bedrijven en maatschappelijke organisaties helpen om ‘boodschappen te laten doorkomen in het huidige versplinterde en diverse medialandschap’. Voordat Esajas voor Sam­som ging werken, was hij politiek adviseur van minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA).

Politiek theater

Het Amsterdamse theatergezelschap Mugmetdegoudentand brengt dit najaar De Eurocommissaris. Joan Nederlof (53) speelt de fictieve VVD-politicus Charlotte Hajenius, die eurocommissaris Regelgeving is. Naast de Commissaris speelt ze ook andere typetjes.

Bureau Alders groeit

Oud-minister Hans Alders (62, PvdA), Nationaal Coördinator Groningen, heeft voormalig VVDvoorlichter Henri Kruithof (63) aangetrokken als lobbyist. ‘Ik onderhoud de contacten in Den Haag en Groningen,’ zegt Kruithof, die in Groningen woont. Alders bekommert zich om de gevolgen van de gaswinning. Eerder benoemde hij als directeur Den Haag Annelies Pleyte (45), oud-politiek adviseur van premier Mark Rutte (VVD) en geboren en getogen Groningse.

Elsevier nummer 32, 8 augustus 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.