nederland

Guur weer raast over ons land

26 augustus 2015Leestijd: 1 minuut

Zware regen- hagel- en onweersbuien trekken woensdagavond over ons land. Plaatselijk worden er zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur verwacht.

Deze zomer is er een van extremen. Zeer lieflijk zomerweer wordt afgewisseld met gure herfstachtige taferelen.

Zware buien

In het westen trekken woensdagavond zware regen- en onweersbuien over Nederland, meldt Weeronline. In de loop van de avond trekken de buien noordwaarts.

De buien kunnen stevig uitpakken en bevatten regen, bliksem en hagel. Lokaal kunnen er zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur voorkomen. Het weer is het meest onstuimig in de kustprovincies.

Code geel

Het KNMI heeft voor vrijwel het gehele land code geel afgegeven vanwege de extreme weersituatie. Net als afgelopen maandag zou er weer kans zijn op een zogeheten ‘supercel’, een speciale onweersbui.

Deze om zijn as draaiende bui kan in beweging worden versterkt naar één punt en zo een windhoos worden met een verwoestende uitwerking op de omgeving. Afgelopen maandag raakten er twee boerderijen zwaar beschadigd in Noord-Holland door zo’n windhoos.

Na middernacht gaat het onstuimige weer wat liggen, maar donderdag zal het vermoedelijk een lange tijd nog blijven regenen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.