nederland

Dit zijn de spelregels van online boodschappen doen

25 augustus 2015Leestijd: 2 minuten

De supermarktketen Jumbo opent zijn honderdste afhaalpunt voor boodschappen en wil ‘binnen afzienbare tijd’ ook met thuisbezorging beginnen. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat de klant van vandaag en morgen zelf wil bepalen waar, wanneer en hoe je boodschappen doet.’

Jumbo-topman Frits van Eerd zei dat dinsdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Hoewel boodschappen thuis bezorgen, vaak wordt omschreven als ‘revolutie’ in de wereld van de supermarkten, is het al een oud fenomeen, stond vorige week in Elsevier.

‘Je hoeft niet stokoud te zijn om te weten dat dit tot de jaren zestig gebruikelijk was,’ schrijft Carla Joosten in haar commentaar.

Wat zijn de spelregels van online boodschappen doen in 2015?

1. Albert Heijn

Wie online boodschappen wil doen op ah.nl kan niet alleen kiezen uit producten van Albert Heijn, maar ook uit die van Gall & Gall en Etos. Klanten kunnen hun boodschappen op zes dagen in de week laten bezorgen tussen 07.00 en 21.00 uur voor een bedrag variërend tussen 3,95 en 12,95 euro.

Wie geen bezorgkosten wil betalen, kan ook boodschappen ophalen bij een Pick Up Point. Klanten kunnen de boodschappen die van tevoren zijn klaargezet ophalen, in sommige gevallen zelfs zonder uit de auto te stappen. Dit kost maximaal 3,50 euro, maar wie op een rustig tijdstip komt hoeft niet te betalen.

2. Jumbo

Tien maanden geleden lanceerde Jumbo de website Jumbo.com en ging daarmee ook online de strijd aan met Albert Heijn. Dinsdag wordt het honderdste Pick Up Point geopend. Klanten bestellen hun boodschappen via de website, zoeken een afhaalpunt in de buurt.

Klanten moeten bestelkosten betalen, maar bepaalde producten zijn hiervan vrijgesteld. De bestelkosten bedragen maximaal 3 euro, en bij boodschappen van 70 euro krijgt de klant 1 euro korting. Zoals gezegd zal Jumbo binnenkort ook met thuisbezorging beginnen.

3. Hoogvliet

Ook bij Hoogvliet kunnen klanten online boodschappen doen. Deze kunnen worden opgehaald in de winkel of bij een afhaalpunt. Medewerkers zetten de boodschappen klaar voor 2,49 euro. Klanten die online boodschappen doen kunnen ook al eerder profiteren van aanbiedingen van de volgende week.

4. Deen

Wie bij Deen online boodschappen doet, krijgt de boodschappen gratis thuis bezorgd bij een besteding boven de 40 euro, in bepaalde postcodegebieden. Klanten kunnen er ook voor kiezen de boodschappen te komen afhalen bij een afhaalpunt of in de winkel. Opmerkelijk is wel dat niet alle acties geldig zijn voor klanten die online boodschappen doen.

5. Picnic

Deze nieuwe ‘online supermarkt‘ opent binnenkort in heel Amersfoort en is gericht op het gratis bezorgen van boodschappen, een fysieke winkel komt er niet. Wie voor 23.00 uur zijn boodschappen bestelt via een app, kan ze de volgende dag thuis verwachten.

Online boodschappen doen in het Verenigd Koninkrijk het populairst

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.