nederland

In beeld: Oranjes poseren op het strand in Wassenaar

10 juli 2015Leestijd: 1 minuut

In Wassenaar was het vrijdag weer tijd voor de jaarlijkse zomerfotosessie van de koninklijke familie. In recreatiegebied Meijendel poseerden koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane voor de pers.

ElseviersCarla Joosten was erbij. Elke zomer houdt de koninklijke familie een geregisseerd fotomoment.

Mediacode

De koninklijke familie heeft ook elke winter een fotomoment in het Oostenrijkse Lech. Het fotomoment maakt onderdeel uit van de mediacode, die in 2005 door de Rijksvoorlichtingsdienst is opgezet.

Op grond van de mediacode wordt enkele keren per jaar voor de pers een geregisseerde fotosessie met de koninklijke familie gehouden. In ruil daarvoor worden ze de rest van de tijd met rust gelaten door de media.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.