nederland

Tropische dag eindigt met hagel en onweer

05 juni 2015Leestijd: 1 minuut

De eerste tropische dag van het jaar: meteorologen voorspellen vrijdag veel zon én zware onweersbuien. Wat kunnen we vandaag verwachten van het weer?

De temperatuur loopt naar verwachting op tot 30 graden. Aan de kust en op de Wadden wordt het zo’n 28 graden, in het zuidoosten loopt het kwik op tot 33 graden. Een echte zomerdag dus. Er staat een matige zuidoostenwind. Maar zo zonnig blijft het niet de hele dag.

Onweersbuien

In de loop van de middag neemt de bewolking toe. De wind draait naar het westen. Zeeland kan aan het eind van de middag als eerste rekenen op flinke buien, die vervolgens verder het land in trekken.

Er is kans op hagel, onweer en zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur, meldt weerbureau Weeronline. Wanneer dat precies is, is nog onduidelijk. Houd de weersvoorspelling dus in de gaten.

Morgen

Vannacht trekken de (onweers)buien over naar Duitsland, maar plaatselijk kan het nog steeds onweren. Morgen begint de dag bewolkt, volgens het KNMI. In het oosten kan ’s ochtends nog wat regen vallen. In de middag breekt de zon door. Langs de kust ligt de temperatuur dan rond de 17 graden en in Limburg wordt het 23 graden.

Volgende week wordt het droog, redelijk zonnig, weinig wind en de temperatuur ligt rond de 20 graden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.