‘Mongoliërs’ op rooftocht in Assen – je hoort het hoefgetrappel al

30 juni 2015Leestijd: 2 minuten
'Houben/Nationale Beeldbank'

Niet zo vreemd dat exotische winkeldieven in Assen een koppenmaker van RTV Drenthe in verwarring brengen.

Den Helder

Wie Den Helder zegt, zegt lijden, dus het is niet onlogisch dat in de mooi aan het Marsdiep gelegen kwakkelende marinestad stemmen opgaan om The Passion – het met veel citypromotie gepaard gaande, veelbekeken paasprogramma van de EO – in 2016 naar Den Helder te halen.

Den Helder Actueel meldt dat het idee ontstond bij vlootpredikant Fred Omvlee (‘Ik geloof in God en hou van Elvis’). Inmiddels heeft de raad het college gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken. Obstakels zijn er wel. De EO blijkt een bijdrage van de gemeente te vragen van 200.000 euro. Dat geld heeft  Den Helder niet – het zal elders moeten worden bezuinigd, zegt wethouder Dirk Pastoor in het Noordhollands Dagblad.

Hengelo

Hengelo – toch een stad met ruim 80.000 inwoners – doet zijn reputatie als niet het bruisend-bourgondische hart van Twente eer aan. De gemeenteraad stemde met een meerderheid van één stem tégen verruiming van de zondagsopenstelling van winkels.

Supermarkteigenaren zijn boos, meldt RTV Oost. Terwijl in veel kleinere omliggende plaatsen de supermarkten elke zondag open zijn, geldt in Hengelo vanaf half augustus een strenger regime: maximaal twintig koopzondagen per jaar. Zelfstandig onder­nemers zouden wel blij zijn.

Assen

Als een lokaal warenhuis wordt geplaagd door winkeldieven uit Mongolië, wat zet je daar dan als lokaal medium voor kop boven? RTV Drenthe koos vorige week voor ‘Mongoliërs op rooftocht in warenhuis in Assen’. Je hoort als het ware het hoefgetrappel op de roltrap, bij zo’n kop.

Maar correct is die natuurlijk niet. Inwoners uit Mongolië heten Mongolen. Maar dat de redacteur in kwestie terugdeinsde voor ‘Mongolen op rooftocht in warenhuis in Assen’ is ook wel weer begrijpelijk.

Elsevier nummer 27, 4 juli 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.