nederland

Vier oud-premiers spreken over vrede en recht

12 mei 2015Leestijd: 1 minuut

Dries van Agt (84), Ruud Lubbers (76), Wim Kok (76) en Jan Peter Balkenende (59) hebben zich laten strikken om over vrede, recht en internationale relaties te spreken op The Hague Institute for Global Justice in Den Haag. Oud-premier Van Agt opent de reeks op 19 mei, gevolgd door Lubbers (4 juni), Balkenende (17 juni) en Kok na de zomer.

Weer naar het Moederhuis

Het hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag, Andy Klom (51), keert na drie jaar in Nederland terug naar het moederhuis in Brussel. ‘Mijn tijd hier zit erop. Ik vond het een geweldig avontuur, met intensieve jaren waarin ik stad en land ben doorgetrokken,’ zegt Klom.

Orde van de rijzende Zon

De enige Nederlander onder de 85 buitenlandse ontvangers van de Japanse keizerlijke Lenteonderscheiding 2015 is Harm Beukers (69). De emeritus hoogleraar geschiedenis van de geneeskunde aan de Universiteit Leiden is oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Japanstudies en kenner van de invoering van de westerse geneeskunde via Nederlanders in Japan in de zeventiende eeuw.

Hij krijgt de Orde van de Rijzende Zon voor zijn bijdrage aan academische uitwisselingen en de verstandhouding tussen Japan en Nederland.

Elsevier nummer 20, 16 mei 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.