nederland

Shabir Burhani reageert: Afshin Ellian is fascistisch bezig

07 april 2015

Shabir Burhani, ook bekend als Maiwand al-Afghani, is naar eigen zeggen ‘een vreedzame moslim die enkel zijn mening uit’. Elsevier-blogger Afshin Ellian is volgens hem ‘islamofobisch, racistisch en fascistisch bezig’.

Burhani schrijft dat dinsdag op zijn weblog in reactie op de aangifte van Afshin Ellian. Ellian legt op elsevier.nl uit waarom hij aangifte doet tegen Burhani.

Waarheid

Shabir Burhani schrijft dat hij gebruikmaakt van ‘mijn vrijheid van meningsuiting’ en ‘af en toe maak ik grapjes en maak ik stoere foto’s, dat is allemaal niet verboden en niemand vreest mij’. Burhani is niet meer dan ‘een vreedzame moslim die de waarheid verkondigd en dawa doet’.

Ellian schrijft in zijn blog van vandaag dat een dawa een uitnodiging is tot de islam, in dit geval tot de radicale islam. ‘Ik heb nog nooit iemand bedreigd, zelfs verbaal iemand persoonlijk aanvallen hou ik niet van, mij zal je zelden zien schelden of beledigen, laat staan dat ik iemand ga bedreigen of dat ik op ga roepen tot haat of geweld of wat dan ook, of dat ik het zelf zal gebruiken, ik doe geen vlieg kwaad,’ schrijft Burhani.

Volgens Burhani is Ellian een ‘opruier’, die de Nederlandse bevolking tegen hem wil keren. ‘Hij wil de agenda van de zionisten en PVV in Nederland doorzetten, hij vormt een echt gevaar voor Nederland en Nederlanders, want door middel van polarisatie tussen moslims  en niet-moslims wil hij die kloof nog groter maken en bevolkingsgroepen tegenover elkaar zetten.

Haaitzaaien

Afshin Ellian zou in zijn stukken op elsevier.nl en sociale media haatzaaien tegen de islam en tegen moslims. ‘Ik denk dat hij een geheim agent van Iran is en tegelijkertijd werkt voor de zionisten en Israël, hij geeft niet echt om Nederland.’

Ellian zou alleen maar aandacht willen om ‘van onze belastingcenten’ te worden beveiligd, ‘terwijl niemand hem bedreigd heeft’.

Shabir Burhani studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Leiden, waar Ellian zelf hoogleraar is aan de rechtenfaculteit. Eerder noemde Burhani Ellian op Facebook in een adem met Ayaan Hirsi Ali en met ex-moslim Ehsan Jami. ‘Moge Allah ze bestraffen en laten lijden.’

Elseviers Afshin Ellian doet dinsdag aangifte tegen Burhani wegens bedreiging, opruiing en het aanzetten tot haat en geweld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.