nederland

Cees H. geen bezwaar tegen openbaarmaking deal Teeven

10 maart 2015Leestijd: 1 minuut

De veroordeelde drugscrimineel Cees H. heeft er geen problemen mee dat de deal die hij in 2000 met justitie maakte openbaar wordt gemaakt. H. zegt niets te verbergen te hebben.

Cees H. heeft geen bezwaar tegen het openbaar maken van de deal tussen hem en het Openbaar Ministerie.

Niets te verbegen

H. zegt dinsdagavond in een gesprek met televisieprogramma Nieuwsuur dat hij niets te verbergen heeft en dat hij geen tegenprestatie heeft geleverd voor de 4,7 miljoen gulden die hij kreeg, zoals dinsdag door meerdere bronnen werd gesuggereerd.

Op de vraag of oud-staatssecretaris Fred Teeven, die de deal met H. in 2000 sloot als officier van justitie, details mag prijsgeven zegt H.: ‘Hij mag het van mij zeggen. Ik weet wat er is afgesproken’. Teeven heeft nu nog een geheimhoudingsplicht.

Geen informant

In Nieuwsuur reageert H. voor het eerst op de ophef die ontstond over de deal en het bedrag dat daarmee was gemoeid. Hij zegt dat te doen omdat hij niet wil worden afgeschilderd als informant van justitie.

‘Dat wil ik uit de wereld hebben’, vertelt hij. Teeven en minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie traden maandagavond af.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.