nederland

Onschuldige vrouw mogelijk slachtoffer onderwereldvete

17 februari 2015Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat de oorlog in de Amsterdamse onderwereld opnieuw het leven van een onschuldig slachtoffer heeft geëist. De zestigjarige vrouw die vorige maand op haar balkon werd doodgeschoten, was mogelijk niet het doelwit van de schutters.

De politie heeft aanwijzingen dat de schutters het gemunt hadden op de schoonzoon van de vrouw. Hij zat regelmatig op hetzelfde balkon in Amsterdam Nieuw-West te roken.

Balkon

Het beoogde doelwit is volgens de politie vermoedelijk actief in het criminele circuit. Het onschuldige slachtoffer is de zestigjarige Beyhan Demirci. Op de avond van 14 januari zat zij op het balkon van haar appartement aan de Pieter van der Werfstraat, onder een dekentje te roken.

Terwijl ze op het balkon zat, werd ze met een automatisch wapen beschoten. Hulpverleners konden niets meer voor haar betekenen, de vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De politie ging er eerder vanuit dat de vrouw doelbewust was doodgeschoten, maar komt daar nu op terug. Demirci was geen bekende van de politie. De liquidatie wordt dinsdagavond besproken in televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Kort na de schietpartij werd aan de Ben Hope, aan de westkant van de stad, een auto in brand gestoken. Dat was mogelijk de vluchtauto van de daders, die nog steeds voortvluchtig zijn.

Onderwereld

Vorig jaar werd de dertigjarige Stefan Regalo Eggermont slachtoffer van een persoonsverwisseling. Hij is in juli doodgeschoten in de Conradstraat. Eggermont woonde in dezelfde buurt als een onderwereldfiguur en reed in dezelfde auto.

De daders hadden het hoogstwaarschijnlijk gemunt op de broer van een eerder slachtoffer uit de vete die woedt in de Amsterdamse onderwereld. De 26-jarige Eaneas L., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, zit momenteel vast. Het gebruikte wapen is door de politie in het huis van L. gevonden.

Moorden

Hoewel het aantal liquidaties toeneemt, neemt het aantal moorden in ons land al jaren af. De Amsterdamse politie boekt zo nu en dan ook een succes. Zo wist de politie begin deze maand met de arrestatie van vier mannen een liquidatie te voorkomen.

Bij de arrestatie raakte een persoon gewond, zei hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg. De man liep de verwondingen op doordat hij werd gebeten door een hond. Het arrestatieteam reed de auto van de verdachten klem, en vond daarin automatische vuurwapens.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.