nederland

Media: investering WeTransfer, en ontslagdreiging Martinair

17 februari 2015Leestijd: 2 minuten

Rijscholen die leerlingen voor de gek houden met slagingspercentages moeten harder worden aangepakt. En Martinair-piloten kunnen binnenkort niet meer verder bij moederbedrijf KLM. Het mediaoverzicht van dinsdag 17 februari.

* SP-Kamerlid Farshad Bashir wil dat minister Melanie Schultz van Haegen (VVD, Verkeer) meer doet om frauderende rijscholen te bestrijden, meldt De Telegraaf. Frauduleuze rijscholen zouden proberen bij het CBR in de top te komen van scholen met excellente slagingspercentages.

Dat doen zij door verschillende bedrijven op te tuigen. Leerlingen van wie wordt verwacht dat zij niet in een keer zullen slagen, worden ondergebracht in het ene bedrijf en talenten juist bij het andere.

* Piloten van het ooit fameuze Martinair dreigen de dupe te worden van de strijd tussen Air France en KLM, meldt de Volkskrant. Vanaf 1 april worden de eerste twee van vijf MD11-vrachtvliegtuigen van Martinair, een dochter van KLM, afgestoten. Zo’n veertig piloten dreigen hun baan kwijt te raken.

Martinair-piloten konden in het verleden aan de slag bij KLM, maar door de crisis en vakbondsperikelen is die uitweg geblokkeerd.

* De Israëlische premier Benjamin Netanyahu mag in maart wel het Amerikaanse Congres toespreken, maar hij mag die gelegenheid niet gebruiken voor zijn verkiezingscampagne. Dat oordeelde het hoofd van de Israëlische kiescommissie volgens de Arabische nieuwszender Al-Jazeera.

De komst van Netanyahu naar het Congres is omstreden, omdat het buiten de Amerikaanse president Barack Obama is omgegaan. Bovendien zou hij de mogelijkheid om te spreken in het Congres misbruiken voor de verkiezingscampagne.

* Zzp’ers bouwen nauwelijks pensioen op, blijkt uit een onderzoek van Centraal Beheer, waarover het AD bericht. Vooral vrouwelijke zzp’ers doen het slecht als het gaat om pensioenopbouw. Van de zzp’ers legt 41 procent helemaal niets opzij voor later.

Vrouwen blijken minder en minder vaak geld opzij te leggen dan hun mannelijke collega’s. Van de mannen bouwt 48 procent pensioen op, tegenover 35 procent van de vrouwen.

* Het Nederlandse internetbedrijf WeTransfer zal vandaag bekendmaken dat het een investering van 25 miljoen dollar (22 miljoen euro) krijgt, meldt NRC. Het geld komt van investeringsmaatschappij Highland Capital Europe en is bedoeld om WeTransfer te laten groeien in de Verenigde Staten.

WeTransfer wordt maandelijks door zo’n zeventig miljoen mensen gebruikt om bestanden uit te wisselen. De webdienst is door de investering nu zo’n 100 tot 200 miljoen dollar op papier waard.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.