Passagiers uren vast in vliegtuig op Rotterdam Airport

28 december 2014Leestijd: 2 minuten
'ANP'

Honderden passagiers hebben zaterdag uren vastgezeten in een toestel van Transavia op Rotterdam Airport. Transavia wijt de vertraging aan een ‘ongelukkige samenloop van omstandigheden door het slechte weer’.

Het slechte weer heeft niet alleen voor problemen gezorgd op de wegen en op het spoor, ook reizigers via de lucht hebben flinke vertragingen opgelopen.

Uren vast

Vlucht hv6543 van Rotterdam naar Chambéry in de Franse Alpen zou gisteren om 7.30 uur vertrekken. Maar vanwege sneeuwval, zowel in Rotterdam als in Chambéry, werd de vlucht uitgesteld.

De passagiers mochten uiteindelijk om 9.00 uur toch boarden, maar het vliegtuig bleef in Rotterdam. In het toestel wisten de passagiers niet waar ze aan toe waren. Er werden wel broodjes uitgedeeld. Rond 12.45 uur besloot de gezagvoerder weer van boord te gaan. ‘We hebben uren in het vliegtuig gezeten. Na eindeloos geklooi en leugens van Transavia werd de vlucht naar de volgende dag verzet,’ vertelt één van de passagiers aan elsevier.nl.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Samenloop van omstandigheden

Transavia bevestigt dat het slechte weer de nodige problemen heeft veroorzaakt. ‘Door een samenloop van omstandigheden zijn de vertragingen opgelopen tot meer dan 24 uur,’ laat een woordvoerder weten. De maatschappij zegt het ‘erg vervelend te vinden’ maar wijt de problemen aan het slechte weer.

‘Door slecht weer hier en daar konden vliegtuigen niet vertrekken, dit zorgde ervoor dat personeel uit de schema’s gaat lopen. Als dit te lang duurt, moet de vlucht worden vertraagd naar de volgende dag.’ Volgens Transavia waren er uiteindelijk drie vluchten met een vertraging van meer dan vierentwintig uur.

Vlucht HV6543 landde zondagochtend tegen 11.00 uur in Chambéry. Opnieuw werd het geduld van de reizigers op de proef gesteld. Het toestel moest ruim een half uur wachten omdat er geen parkeerplek was.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.