Media: familie Fred Ros vogelvrij, en Sony niet eens met Obama

20 december 2014Leestijd: 2 minuten

Familieleden van kroongetuige Fred Ros zijn uit een speciaal beveiligingsprogramma gestapt en worden niet meer bewaakt. En Sony hoopt dat de omstreden film The Interview toch kan worden uitgebracht. Het mediaoverzicht van 20 december.

* Familieleden van Ros, kroongetuigen in het liquidatieproces, zijn in conflict gekomen met hun beschermers van justitie,  meldt De Telegraaf. De ex-echtgenote en twintigjarige dochter van Ros zeggen dat justitie beloftes over de manier van  beveiliging niet is nagekomen.

Dat de twee nu niet worden beschermd, is gevaarlijk omdat zij op een dodenlijst zouden staan. ‘Voor ons werkte dat regime  niet,’ zegt Ros’ ex tegen de krant. ‘We werden van bungalowpark naar bungalowpark gesleept. We mochten met niemand contact hebben en voelden ons in de steek gelaten. Dit was geen leven.’ Volgens het OM heeft de vrouw zich juist niet aan de  afspraken gehouden.

* De dood van de 24-jarige man uit Enschede, die woensdagavond werd doodgeschoten in Terneuzen, en de dood van een 24-jarige man uit Almere, die op diezelfde dag uit het Twentekanaal werd gehaald, zijn het gevolg van een mislukte drugsdeal, meldt de Twentsche Courant Tubantia.

De man uit Enschede zou zijn doodgeschoten bij de verkoop van 4 kilo speed en de man uit Almere werd om het leven gebracht toen hij 4 kilo wiet verkocht. De politie heeft al arrestaties verricht in beide moordzaken.

* Sony Entertainment CEO Michael  Lynton zegt  tegen CNN dat zijn bedrijf niet is gezwicht door de film The Interviewniet meer uit te geven, nadat hackers met een aanslag dreigden. Hij reageert daarmee op de boodschap van president Barack Obama die zegt de producent ‘een fout‘ heeft gemaakt door niet door te gaan met de comedy, waarin de CIA de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wil vermoorden.

Volgens Lynton staat het niet vast dat de  film, die deze maand in première zou gaan, helemaal niet  meer uitkomt. Het bedrijf  overweegt om The Interview uit te geven op internet. Lynton zegt dat Sony niet kan bepalen welke bioscopen de film uitzenden. Verschillende bioscopen in de Verenigde Staten wilden de  film niet meer uitzenden vanwege de dreigementen.

* Twee jongens van vijftien en zeventien jaar zijn vrijdagavond om het leven gekomen toen ze ter hoogte van Brussel-Noord werden aangereden door een trein, melden Vlaamse media. De twee liepen op het spoor en de machinist kon de aanrijding niet vermijden. Wat de jongens deden in de buurt van het spoor is niet duidelijk, maar volgens spoorbeheerder Infrabel komen jongeren te veel in de buurt  van het spoor.

‘De schoolvakanties zijn echt een zwarte periode. Veel te veel kinderen en studenten respecteren het spoordomein niet en doen gevaarlijke dingen,’ zegt een woordvoerder van Infrabel tegen Het Laatste Nieuws.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.