Media: Bijbel en Koran uit Tweede Kamer, en meer nieuws

17 december 2014Leestijd: 2 minuten

De Bijbel en de Koran raken hun prominente plek in de Tweede Kamer kwijt. En buitenlandse studenten die naar Nederland komen, zouden Nederlands moeten leren. Het mediaoverzicht van 17 december.

* Voorzitter Anouchka van Miltenburg van de Tweede Kamer heeft binnenskamers voorgesteld om de Bijbel en de Koran van haar bureau te halen, meldt De Telegraaf. Officieel gebeurt dat om ruimte te maken voor een nieuw knoppenpaneel.

Vooral vanwege de aanwezigheid van de Koran is vaak veel te doen geweest. De PVV heeft zich er diverse keren tegen verzet. De SGP vindt dat de Bijbel in de Kamer moet blijven.

* Als het aan de VVD ligt, moeten buitenlandse studenten die in Nederland komen studeren verplicht Nederlands leren. Als zij de taal beheersen, is de kans groter dat ze in ons land blijven, is het idee van de partij.

‘Buitenlandse studenten worden niet gestimuleerd om na hun studie hier te blijven werken,’ zegt VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg tegen het AD. Een buitenlandse student kost Nederland zo’n 6.000 euro. Deze studenten kunnen Nederland ook wat opleveren, maar dan moeten ze wel in ons land blijven.

* De politie heeft vorig jaar honderdvijftig meldingen gehad van moslimdiscriminatie, van scheldpartijen tot varkenshoofden bij moskeeën, meldt de Volkskrant. Dat is weinig in vergelijking met het aantal meldingen van antisemitisme (717) en discriminatie vanwege seksuele voorkeur (1.343).

* In de Vlaamse krant Het Laatste nieuws een bericht over de salariëring bij de politie. ‘Zelfs een agent uit het hulpkader, met een diploma lager middelbaar, kan tot 2.600 euro netto per maand verdienen,’ schrijft de krant.

Medewerkers van de politie kunnen hun salaris ook makkelijk aanvullen met verschillende premies en toelagen.

* Een meerderheid van de Amerikanen zegt dat race relations in de Verenigde Staten slecht zijn, blijkt uit een peiling van NBC News en The Wall Street Journal. Van de respondenten zegt 57 procent dat het niet goed is gesteld met de relaties tussen rassen in Amerika.

Achttien maanden geleden was 52 procent nog positief over deze relaties, en tijdens de eerste termijn van president Barack Obama zelfs 77 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.