Man (70) bekent poging tot afpersing John en Linda de Mol

05 december 2014Leestijd: 1 minuut

Een 70-jarige man uit Zeist heeft bekend dat hij John en Linda de Mol meer dan een jaar heeft geprobeerd af te persen.

Dit werd vrijdagochtend bekend. De man stuurde afpersingsbrieven naar John de Mol waarin hij een groot geldbedrag eiste. Wanneer hij het geld niet zou krijgen, zou hij het gezin van Linda de Mol iets aandoen. De familie De Mol werd gevraagd om op de brieven te reageren met advertenties in de krant. In overleg met de politie hebben zij dat toentertijd ook gedaan.

De familie De Mol reageert ‘blij en opgelucht’ dat de man vastzit. Ook banketbakker Frans Wassenaar is blij dat de vermoedelijke dader is opgepakt. Hij noemt de arrestatie ‘een mooi Sinterklaascadeau’. Zijn medewerkster hielp de politie met de compositietekening.

Voor zover de politie kan nagaan is de verdachte ‘niet bekend bij de familie De Mol noch bij Talpa’. De woordvoerder van de familie de Mol wil niet zeggen of de strenge beveiliging van de familie nu wordt teruggeschroefd.

Taartjes

De Zeistenaar werd woensdag opgepakt. Hij is ook degene die in september bij een banketbakker in Blaricum een doos taartjes bestelde voor John de Mol. Op de taartdoos liet hij een dreigbrief plakken.

De politie heeft de man dankzij een DNA-match en zevenhonderd tips kunnen pakken.

John de Mol mag zich met een vermogen van 1,9 miljard tot een van de rijkste Nederlanders rekenen. Hij werd al eerder afgeperst maar nooit zo ernstig als in deze zaak.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.