nederland

Man (52) ligt drie jaar dood in huis, niemand merkt iets

31 december 2014Leestijd: 2 minuten

Vermoedelijk drie jaar lang lag een 52-jarige man uit Groningen dood in zijn huis in de wijk Beijum. Hij betaalde gewoon zijn huur, zijn buren hadden niets door.

Het lichaam van de man werd enkele weken geleden gevonden in zijn appartement. Hij is volgens de politie een natuurlijke dood gestorven.

Huur

Woningcorporatie Nijestee zegt tegen RTV Noord dat er nooit aanleiding is geweest om te vermoeden dat er iets aan de hand was, omdat de man gewoon zijn huur betaalde.

‘Zolang de huur automatisch wordt afgeschreven en er geld op de rekening staat, is er voor ons niets aan de hand. Dan hebben we geen aanleiding om te denken dat er iets niet klopt,’ zegt Jos Kruit van de woningcorporatie. ‘Als de huur een maand niet was betaald, dan hadden we er werk van gemaakt.’

Ook waren er de afgelopen jaren geen werkzaamheden die aan het appartement moesten worden verricht.

Buren

De buren van de overleden man hebben ook niets gemerkt. ‘Bizar dat dit kan gebeuren. Ik heb ook nooit wat geroken,’ zegt directe buurman Geert de Haas tegen het AD. De Haas had nooit contact met zijn buurman. ‘Niemand heeft wat gemerkt. Er kwam ook nooit iemand bij hem aan de deur.’

De dood van de man kwam aan het licht nadat buurtbewoners hadden gemeld dat zij hem al een tijd niet hadden gezien. De politie forceerde vorige maand de deur en trof het lijk aan in het appartement aan de Wibenaheerd. Het was de eerste keer dat de politie op het adres kwam.

Rotterdam

Het komt wel vaker voor dat overledenen lange tijd onopgemerkt blijven, maar vaak zijn het ouderen. Zo werd in november vorig jaar het lichaam gevonden van een vrouw in Rotterdam, die al ongeveer tien jaar overleden was. Ook toen hadden de buren niets opgemerkt of geroken.

Later bleek dat de vrouw een dochter had, maar de twee hadden al jaren geen contact meer. De dochter was nog een keer met een bloemetje langsgegaan op Moederdag. Toen de deur niet werd geopend, zag zij dit als een afwijzing.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.