Kerst in asielopvang: familieruzie loopt uit op steekpartij

26 december 2014Leestijd: 2 minuten
'COA'

Niet voor iedereen in Nederland is het vrede op aard tijdens Kerstmis. In een asielzoekerscentrum in Dronten liep een familieruzie uit op een steekpartij.

De vreedzame kerstgedachte is dit jaar aan een familie in een asielzoekerscentrum in Dronten voorbijgegaan.

Steekpartij

Drie leden uit hetzelfde gezin raakten vrijdag zwaargewond bij een steekpartij binnen de muren van de asielopvang. Het gaat om een vader, een moeder en een volwassen zoon. Volgens de politie gaat het om huiselijk geweld na een ruzie in de relationele sfeer.

Even voor 11.00 uur gingen agenten af op een melding dat in een woning op het terrein van het azc aan de Vossemeerdijk verscheidene mensen gewond waren geraakt. De gezinsleden zijn naar twee ziekenhuizen gebracht.

De politie ziet een van de gewonden als verdachte, wie van de drie is niet gezegd. Wat precies de aanleiding was voor de ruzie en de daaropvolgende steekpartij wordt uitgezocht. Het azc Dronten telt zo’n duizend opvangplaatsen.

Dronken asielzoekers

Het rommelt de laatste tijd vaker binnen asielzoekerscentra in Nederland. Vorige maand liep een opstootje tussen dronken asielzoekers uit op een massale vechtpartij in het asielzoekerscentrum Maashegge in het Brabantse Overloon. Tientallen Afrikanen en Arabieren gingen elkaar daar met ‘stokken, staven en messen’ te lijf. De politie moest ingrijpen en arresteerde zeker drie bewoners. Enkele asielzoekers moesten met verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht.

In het Limburgse Baexem was het begin dit jaar ook al raak. Vluchtelingenwerk Nederland waarschuwt dat de situatie uit de hand zal lopen, als er niets gebeurt

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.