Media: Dupuis ontkent slechte zorg, leraar moet lesmateriaal maken

06 november 2014Leestijd: 2 minuten

Leraren zouden hun lesmateriaal zelf moeten kunnen ontwikkelen en onderling uitwisselen. En ABN AMRO heeft een manier gevonden om de chipknip van klanten vanaf 1 januari automatisch leeg te halen. Het mediaoverzicht van 6 november.

* D66 steunt de Stichting Leermiddelen Keuze, die met behulp van studenten van lerarenopleidingen digitale en papieren lesmethoden wil beoordelen op kwaliteiten en die vervolgens voor iedereen beschikbaar stellen. De stichting wil de macht van drie grote uitgeverijen voor schoolboeken doorbreken, meldt De Telegraaf.

Volgens D66 wordt het onderwijs op deze manier efficiënter en goedkoper. ‘Er zijn allerhande lesmethoden en steeds meer werkboeken, die vaak niet eens meer uit het cellofaan komen,’ zegt D66-Kamerlid Paul van Meenen. VVD en PvdA in de Tweede Kamer zien het voorstel wel zitten.

* ABN AMRO heeft een manier gevonden om de chipknip van klanten leeg te halen, meldt het AD. Het gaat om zo’n 14 miljoen euro. Eerder werd bekend dat in totaal op alle chipknips nog 85 miljoen euro staat.

Banken voeren campagne om klanten er zelf op te wijzen dat zij hun tegoed terugstorten op hun rekening, omdat het betaalsysteem op 1 januari wordt opgedoekt. ABN AMRO gaat dit nu voor zijn klanten doen.

* Heleen Dupuis, voorzitter van de Raad van Toezicht van de WoonZorgcentra Haaglanden, ontkent dat er in de aangesloten tehuizen sprake is van falende zorg. ‘Het gaat om beelden in plaats van feiten,’ zei Dupuis woensdagavond in het televisieprogramma Pauw.

Er is veel om de zorgcentra te doen nadat onder anderen de vader van staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA, Volksgezondheid) klaagde over de slechte zorg voor zijn echtgenote. Volgens Dupuis is er sprake van ‘dramatische situaties’ als het gaat om de zorg voor dementerende ouderen, maar dat heeft volgens haar niets te maken met gebrek aan personeel. ‘Daar kun je zelfs met drie mensen geen verandering in brengen.’

* De Britse premier David Cameron heeft gezegd dat hij de eerste Aziatische premier van het Verenigd Koninkrijk nog zou willen meemaken, meldt de Britse krant The Telegraph. Cameron deed zijn uitspraak tijdens het GG2 Leadership Awards in aanwezigheid van de minister van Cultuur Sajid Javid, zelf van Pakistaanse afkomst.

Javid wordt al genoemd als een eventuele opvolger van David Cameron. Cameron zei over Javid: ‘Het betekent veel dat je in twee generaties, hier kunt komen met weinig geld op zak en daarna lid kan worden van het kabinet.’

* Het Openbaar Ministerie en de fiscale opsporingsdienst FIOD hebben samen een inval gedaan bij het mediabedrijf van oud-presentator Peter Jan Rens. Bij de actie zijn diverse betrokkenen gearresteerd op verdenking van fraude, meldt De Telegraaf. Rens zelf is niet opgepakt.

De grootschalige actie was naar verluidt gericht op Amstelpoort bv, het moederbedrijf van het tv-productiebedrijf Rens 1. Tijdens de inval zijn diverse luxe auto’s, computers en televisies in beslag genomen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.