Toch aangifte tegen stelende oud-directeur stichting ALS

09 oktober 2014Leestijd: 2 minuten
'AFP'

Stichting ALS Nederland heeft toch besloten aangifte te doen tegen oud-directeur Eric Nolet, die 92.000 euro stal uit de stichtingskas. Nolet heeft het geld inmiddels terugbetaald, maar deed dit met geld dat hij ergens anders had gestolen.

De stichting laat weten dat juridisch onderzoek aanleiding is voor aangifte tegen Nolet. Stichting ALS laat weten nauw overleg te hebben met de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek, waarvan Nolet ook heeft gestolen.

Aangifte

Verder wil de stichting weinig kwijt over de aangifte ‘in het belang van het strafrechtelijk onderzoek’. ‘Het spreekt vanzelf dat de stichting ALS hier in alle opzichten aan zal meewerken.’

Weekblad Elsevier onthulde woensdag dat Nolet 92.000 euro uit de kas van de stichting heeft ontvreemd. Nolet werd binnen drie dagen op non-actief gezet, en betaalde het geld terug. Inmiddels is hij geen directeur meer van stichting ALS Nederland.

Nolet heeft toegegeven dat hij het geld van ALS heeft gestolen, maar zegt dat hij de diefstal zelf aan de raad van toezicht heeft gemeld. Dit terwijl de stichting zegt dat de accountant de greep in de kas op het spoor is gekomen.

Lening

Donderdagochtend meldde De Telegraaf dat Nolet als penningmeester van de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek ruim een ton heeft gestolen van die stichting. De secretaris van de vriendenstichting zegt tegen de krant dat dat geld nog steeds niet is terugbetaald.

Nolet spreekt zelf van een lening, niet van ‘verduistering’. Hij is interim-directeur van de Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar, maar hij zal per direct zijn functie neerleggen. Voorzitter van die stichting, Marc van Dijk, zegt dat tegen Omroep West.

Van Dijk zegt het vertrek van Nolet erg jammer te vinden. ‘Wij waarderen zijn inzet voor onze stichting enorm. Hij heeft hier goed werk gedaan.’ Van Dijk is niet bang dat Eric Nolet ook van deze stichting heeft gestolen omdat hij ‘geen toegang tot de rekeningen’ had.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.