Mediaoverzicht: ALS-directeur bestal nóg een stichting

09 oktober 2014Leestijd: 2 minuten

Eric Nolet, voormalig directeur van Stichting ALS Nederland, heeft nog een andere stichting bestolen. En Albert Heijn heeft besloten Zwarte Piet alsnog in de ban te doen

  • Eric Nolet, die als directeur van de Stichting ALS Nederland 92.000 euro van de stichting naar een privérekening overmaakte, heeft nog een andere stichting bestolen, meldt De Telegraaf. Omdat hij het geld moest terugbetalen, heeft hij als penningmeester bij de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek een ‘lening’ afgesloten van ruim een ton. Dat geld is nog altijd niet terugbetaald, meldt de secretaris van de vriendenstichting aan de krant. Nolet zelf spreekt van een lening en noemt het geen ‘verduistering’. Maar net als de ALS-stichting overweegt ook de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek juridische stappen tegen Nolet.
    Weekblad Elsevieronthulde woensdag dat Nolet begin dit jaar 92.000 euro heeft gestolen van de stichting ALS Nederland waar hij toen directeur van was. Nolet is binnen drie dagen op non-actief gesteld. Nolet geeft de diefstal toe maar beweert zelf te zijn opgestapt.
  • Albert Heijn doet Zwarte Piet toch in de ban, schrijft het AD. De winkelketen haalt de metgezel van Sinterklaas uit alle reclames en campagnes binnen en buiten de winkels. ‘We zijn tot de conclusie gekomen dat Albert Heijn niet doof moet zijn voor het maatschappelijk debat rond Zwarte Piet dat de laatste tijd duidelijk is verhard. Je moet iets met zo’n discussie,’ laat een woordvoerder van de krant weten. Chocolade-pietjes en ander snoepgoed met de afbeelding van Zwarte Piet blijven wel deel uitmaken van het assortiment.
  • Binnen de VVD is ruzie ontstaan over het opzeggen van het uitkeringsverdrag met Marokko. Volgens De Telegraaf maakt het kabinet waarschijnlijk een dezer dagen bekend dat het verdrag de prullenbak ingaat, maar op het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn daar zorgen over met het oog op immigratiezaken.
  • Ambtenaren en leraren gaan volgend jaar waarschijnlijk minder pensioenpremie betalen. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Volgens de krant verwachten de vakbonden en werkgeversvertegenwoordigers donderdag een akkoord te sluiten over de premies en pensioenopbouw bij ambtenarenpensioenfonds ABP in 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.