Marokkaan opgepakt vanwege voorbereiding aanslag op agenten

17 oktober 2014Leestijd: 1 minuut

De politie heeft afgelopen woensdag in Amsterdam een 26-jarige Marokkaan opgepakt vanwege het voorbereiden van een terroristische misdrijf tegen agenten.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag

Illegaal

Het onderzoek naar de man is volgens het OM begonnen met informatie van de AIVD. De Marokkaan verblijft illegaal bij familie in Amsterdam. Bij het doorzoeken van de woning zijn sim-kaarten, usb-sticks, een notitieboek, een mobiele telefoon en een computer in beslag genomen.

Omdat de verdenkingen tegen de man, waaronder aanwijzingen voor voorbereidingen van terroristische misdrijven tegen politieagenten, verder moeten worden onderzocht is hij vandaag door het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam, meldt RTL Nieuws.

Geen wapens

De rechter-commissaris heeft hem voor twee weken in bewaring gesteld. Er zijn geen wapens of concrete plannen voor aanslagen gevonden in het huis van de 26-jarige Marokkaan.

In Nederland zijn de laatste tijd meer extremisten opgepakt, maar zij wilden zich vermoedelijk aansluiten bij de jihad- en terreurbewegingen in Syrië en Irak. Anderen zouden mensen hebben geronseld voor de jihad.

Begin augustus werden twee Haagse jihadisten opgepakt op het Brusselse vliegveld Zaventem, toen ze terugkeerden uit Turkije. meldde de NOS vorige maand. Zij zouden bezig zijn geweest met de voorbereiding van een terreuraanslag op het kantoor van de Europese Commissie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.