‘Ex-vriend verspreidde naaktfoto van slachtoffer (17) Eindhoven’

28 oktober 2014Leestijd: 2 minuten

De relatie tussen de zeventienjarige Juliette uit Geldrop en haar ex-vriend Koen B. was de afgelopen maanden niet goed. Kennissen van het slachtoffer zeggen dat de twee niet met, maar ook niet zonder elkaar konden.

‘Toen Juliette de relatie beëindigde, zette haar vriend een enorm gênante naaktfoto op internet die de hele school rondging,’ zegt een bekende van het slachtoffer tegen De Telegraaf.

Foto

De jonge vrouw ‘werd enorm uitgelachen’ vanwege de foto en ‘iedereen kende haar vanaf dat moment van die foto, terwijl het eigenlijk een heel lieve meid was’, zegt een jongen die bij Juliette op het Sint-Joriscollege in Eindhoven zat.

Juliette zat in de vijfde jaar van het vwo. ‘Juliette deed aangifte van het publiek maken van die foto. Die ex-vriend zat daar korte tijd voor in de cel en kwam onlangs vrij,’ zegt de schoolgenoot. De politie wil dit bericht ontkennen noch bevestigen.

Een ‘betrouwbare bron’ meldt aan Omroep Brabant dat Juliette en haar 22-jarige ex-vriend seks hebben gehad in de nacht van zaterdag op zondag op de plek waar uren later haar lichaam werd gevonden. Dat zou te zien zijn op beelden van bewakingscamera’s bij het kantoor van Lage Landen in Eindhoven.

Politie

Het lichaam van Juliette werd gevonden op de parkeerplaats bij het kantoorpand. De politie concludeerde al snel dat de jonge vrouw door geweld om het leven is gebracht. Haar ex Koen B. uit Heeze meldde zich anderhalf uur later bij de politie.

Het Sint Joriscollege werd maandagochtend ingelicht over de dood van hun leerling. ‘Een afschuwelijk en intens triest bericht,’ zei directeur Toos Michon. De vlag bij de school hing maandag halfstok, en in de avond was er een bijeenkomst voor ouders en leerlingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.