nederland

Monstertruck rijdt publiek in, toeschouwers om het leven gekomen

28 september 2014Leestijd: 1 minuut

Bij het evenement AutoMotorSportief in het centrum van Haaksbergen is een monstertruck het publiek ingereden. Daarbij zijn twee toeschouwers om het leven gekomen en zeker vijftien gewonden gevallen.

De slachtoffers zijn overgebracht naar het Medisch Spectrum Twente in Enschede, dat extra personeel heeft opgeroepen. De chauffeur van de monstertruck is aangehouden.

Bocht

Het enorme voertuig, een pick-up van 1.550 pk met zeer grote wielen, vloog tijdens een stunt uit de bocht en reed daarbij het publiek in.

Hulpverleners waren al snel ter plaatste om de slachtoffers te reanimeren en over te brengen naar het ziekenhuis. Ook politie en brandweer uit Duitsland zijn naar het dorp in Overijssel gekomen.

Van de gewonden zijn er vijf ernstig aan toe, meldt de NOS. Ziekenhuizen in Almelo en Enschede hebben een rampenopvangplan in werking gesteld.

Op deze video is het ongeluk te zien. De beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.