nederland

Media 5 sept: stap Timmermans een gok en meer nieuws

05 september 2014Leestijd: 2 minuten

De voordracht van minister Frans Timmermans (PvdA, Buitenlandse Zaken) in Brussel is een gok, erkent de PvdA. En aanbiedingen voor vakanties worden op het internet goedkoper aangeboden. Het mediaoverzicht van 5 september.

* Er is onduidelijkheid over de portefeuille die Timmermans krijgt in de Europese Commissie, nadat hij vorige week officieel is voorgedragen door het kabinet. Timmermans zou de eerste vicevoorzitter worden, de rechterhand van Jean-Claude Juncker, en zich daarnaast bezighouden met de strategische agenda.

Een ingewijde zegt tegen De Telegraaf dat het onzeker is of de nieuwe functie van Timmermans ‘een topbaan’ is. ‘Het is een gok,’ zegt de sociaaldemocraat. Een liberaal vergelijkt de post met die van een minister zonder portefeuille. ‘Je gaat voor een zware financiële baan en komt terug met een administratieve functie.’

* Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat Nederlanders die op vakantie willen gaan met een online reisaanbieding vaak bedrogen uitkomen. Van de 54 onderzochte aanbieders houdt 80 procent zich niet aan de regels, meldt het AD.

Als voorbeeld geeft de krant Travelbird, dat adverteerde met een aanbieding voor een overnachting aan de Normandische kust. Dat zou 79 euro kosten, maar later blijkt dat het gaat om een minimale verblijfsduur van vier nachten en dat er 20 euro administratiekosten bijkomen.

* Apple neemt maatregelen om gebruikers van diensten als iCloud te beschermen tegen indringers, bericht The Wall Street Journal. Als iemand iCloud-gegevens probeert te downloaden op een nieuw apparaat, krijgt de gebruiker voortaan een mail.

Aanleiding voor de maatregel zijn de privéfoto’s van Amerikaanse beroemdheden. Deze werden gepubliceerd nadat de account van onder anderen actrice Jennifer Lawrence was gehackt.

* De 25-jarige man die is opgepakt in Londen vanwege de onthoofding van een 82-jarige vrouw, probeerde nog twee mensen aan te vallen, meldt The Telegraph. Zij wisten te ontkomen zonder verwondingen op te lopen.

De politie houdt er rekening mee dat de man was geïnspireerd door de onthoofding van de Amerikaanse journalisten James Foley en Steven Sotloff door IS.

*Amerikaanse media berichtten over de ex-gouverneur van de staat Virginia, Bob McDonnell. McDonnell en zijn vrouw zijn schuldig bevonden aan corruptie. In ruil voor dure cadeaus zou het echtpaar politieke gunsten hebben verleend aan een rijke zakenman.

Het stel zou giften hebben aangenomen met een totale waarde van 177.000 dollar. Het ging onder meer om leningen, vakanties, merkkleding en een Rolex-horloge.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.