Miljoenen tegen onderbezetting Trajectum

18 april 2017Leestijd: 1 minuut

ZWOLLE (ANP) – Trajectum, een instelling voor verstandelijke en forensische gehandicaptenzorg met vestigingen in Noord- en Oost-Nederland, trekt 2 miljoen euro uit om de onderbezetting aan te pakken, mede door het bestrijden van ziekteverzuim. Dat is de uitkomst na een overleg met FNV Zorg & Welzijn, zo melden beide partijen. Trajectum buigt zich deze twee dagen nog verder over die aanpak.

Trajectum wil volgens een zegsvrouw ook samen met vakbonden druk proberen uit te oefenen op de politiek om hogere tarieven te bewerkstelligen voor de forensische gehandicaptenzorg.

De organisatie kwam in het nieuws door acties van medewerkers, die ook een speciaal boekje uitgaven: ‘Onderbezetting, De echte verhalen’.

Trajectum telt circa 1500 medewerkers en begeleidt en behandelt mensen met een lichte verstandelijke beperking, van wie een deel te maken heeft (gehad) met het strafrecht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.