nederland

Wilders weer bij verkenner Schippers

22 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Verkenner Edith Schippers spreekt woensdag opnieuw met PVV-leider Geert Wilders. Zijn partij werd tweede bij de verkiezingen vorige week. Maar de meeste partijen hebben vooraf laten weten geen coalitie te willen vormen met de Partij voor de Vrijheid.

De verwachtingen voor het gesprek met Wilders zijn daarom niet hooggespannen. Wilders is de enige partijleider die deze dag bij Schippers langskomt.

Donderdag spreekt de verkenner eerst met de voorzitter van de Eerste Kamer en daarna gaat ze met Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) gezamenlijk overleggen.

Grootste partij

De VVD wil als grootste partij graag met D66 en CDA in zee. Om een meerderheid in beide Kamers te krijgen is een vierde partij nodig. D66 heeft een voorkeur voor GroenLinks. VVD en CDA staan qua programma echter ver verwijderd van de partij van Klaver.

Als het met GroenLinks niet lukt, kan de ChristenUnie aanschuiven. Met die partij krijgt de coalitie een minimale meerderheid.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.