nederland

Wilders en Rutte noemen elkaar onbetrouwbaar

13 maart 2017Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – VVD-leider Mark Rutte en PVV-voorman Geert Wilders hebben elkaar maandag om het hardst beschuldigd van onbetrouwbaarheid. ,,Niemand in Nederland gelooft Mark Rutte nog”, zei Wilders tijdens het lijsttrekkersdebat van EenVandaag. Rutte pareerde dat Wilders zijn verkiezingsbeloften zonder blikken of blozen verkwanselde en wegliep toen het landsbelang moeilijke maatregelen vroeg.

De lijsttrekkers van de twee grootste partijen in de peilingen botsten hard over de aanpak van de economische crisis de afgelopen jaren. Wilders verweet Rutte dat die tijdens de crisis de economie wilde stukbezuinigen en ,,Nederland in een chaos dreigde te storten”. ,,Als het al beter gaat, dan is dat niet dankzij, maar ondanks dit kabinet”, stelde hij.

Rutte wees erop dat Nederland inmiddels een van de best presterende economieën van Europa is.

Volgens Wilders had Rutte zich aan zijn verkiezingsbeloften moeten houden. Volgens de premier heeft hij slechts concessies gedaan in het landsbelang.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.