nederland

Warm bad voor Van der Weijden

15 maart 2017Leestijd: 1 minuut

EINDHOVEN (ANP) – Zijn rol als lijstduwer voor de VVD voelde woensdag als warm bad voor Maarten van der Weijden. De olympisch kampioen op de tien kilometer open water bij de Spelen van 2008 kreeg via social media voortdurend berichtjes doorgestuurd dat mensen op hem hadden gestemd. ,,Het was erg grappig om steeds die berichtjes te krijgen. Ik kreeg ze van bekenden, maar ook van mensen die ik helemaal niet ken. Het voelde erg eervol, fijn en warm dat de kiezers mij hebben weten te vinden.”

Toen Van der Weijden bekend had gemaakt dat hij de VVD bij de verkiezingen zou gaan helpen, kreeg hij behoorlijk wat negatieve reacties. ,,Mensen konden zich er niet altijd in vinden dat ik de VVD wilde gaan helpen. Maar gelukkig is het nu juist heel positief uitgepakt”, aldus de nummer tachtig op de lijst.

Van der Weijden gaat niet de Kamer in als hij genoeg voorkeurstemmen krijgt. ,,Daar ben ik op dit moment nog niet klaar voor. Ik ben nu twee jaar bezig met mijn verkenningstocht in de politiek. De stemmen die ik krijg, geven mij wel een extra motivatie om hier mee door te gaan. Ik ga straks eerst kijken wat mijn volgende stap is. Het is een heel leuk en leerzaam proces. Misschien ben ik over vier jaar wel zover dat ik op een verkiesbare plek op de lijst wil.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.