nederland

Vertrekkend PvdA-Kamerlid Vos hekelt partijtop

17 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Vertrekkend PvdA-Kamerlid Jan Vos heeft hard uitgehaald naar de top van zijn partij. ,,Onze partijvoorzitter wilde terug naar de 19e eeuw, terwijl we leven in de 21e eeuw”, schrijft de politicus vrijdag in een brief aan de Volkskrant.

Vos reageerde met de brief op de ,,historische nederlaag” die zijn partij heeft geleden. De PvdA ging bij de verkiezingen terug van 38 naar negen zetels. Vos wijt dat aan het feit dat ,,we in het verleden leefden, met onszelf bezig waren en de kiezers vergaten”.

Het vertrekkend Kamerlid richt zijn pijlen niet alleen op voorzitter Hans Spekman, maar ook op lijsttrekker Lodewijk Asscher. Die gedroeg zich in zijn ogen als ,,een regent uit de vorige eeuw”. Vos omschrijft de cultuur van de partij verder als ,,ambtelijk, bureaucratisch en bestuurlijk”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.