nederland

Vakantiepark Fort Oranje daagt Asscher

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

RIJSBERGEN/DEN HAAG (ANP) – Vakantiepark Fort Oranje in Rijsbergen heeft een kort geding aangespannen tegen minister Lodewijk Asscher. Eigenaar Cees Engel is boos op de PvdA-bewindsman vanwege uitlatingen over de beruchte camping tijdens een campagnebezoek op 23 februari. De campingbaas eist daarom een rectificatie. Het kort geding dient op 20 april in Den Haag, aldus een rechtbankwoordvoerster.

Fort Oranje staat in de schijnwerpers door een goedbekeken serie die SBS6 uitzendt over de ernstig verwaarloosde en verloederde camping. De makers laten de schrijnende woonomstandigheden zien van de bewoners van honderden verpauperde stacaravans.

Tijdens een onaangekondigd bezoek aan Fort Oranje tijdens de verkiezingscampagne suggereerde Asscher dat de camping wordt geleid door criminelen. Het recreatiepark moet volgens hem wegens ,,maffia-achtige toestanden” zo snel mogelijk worden gesloten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.