nederland

Tweede dag verkenning nieuw kabinet begonnen

21 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Met een bezoek van VVD-leider Mark Rutte aan verkenner Edith Schippers is dinsdag de tweede dag van gesprekken begonnen over een nieuwe regeringscoalitie. Nadat maandag alle dertien lijsttrekkers waren langsgekomen, komen er dinsdag nog maar vier.

Behalve Rutte zijn dat achtereenvolgens Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks).

Meerdere politieke leiders stuurden er maandag bij Schippers op aan dat eerst moet worden gekeken naar een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. De VVD werd bij de verkiezingen opnieuw de grootste partij, terwijl de andere drie forse winst boekten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.