nederland

StemWijzer nog steeds veel geraadpleegd

15 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Ondanks de cyberaanvallen op de StemWijzer wordt er nog steeds veel gebruikgemaakt van de digitale stemhulp. Veel mensen proberen op het laatste moment nog advies in te winnen.

Tussen 14.30 uur dinsdagmiddag en 8.30 uur woensdagmorgen werd de vragenlijst tussen de 600.000 en 700.000 keer ingevuld. Dat blijkt uit de meest recente peiling van ProDemos, de organisatie achter de StemWijzer. Daarmee is er voor deze verkiezingen in totaal al zeker 6,3 miljoen maal gebruikgemaakt van het hulpmiddel.

De afgelopen 24 uur worden de servers van StemWijzer en ook die van Kieskompas vanuit het buitenland herhaaldelijk met zoveel verkeer bestookt, dat ze af en toe onbereikbaar zijn. Kieskompas en ProDemos vermoeden dat er sprake is van een gecoördineerde DDoS-aanval en gaan hiervan aangifte doen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.