nederland

Segers: VVD moet eerst met GroenLinks praten

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De ChristenUnie vindt dat de VVD bij de kabinetsformatie het voortouw moet krijgen en dat ze dan eerst moet praten met de grootste winnaars bij de verkiezingen: CDA, D66 en GroenLinks. ,,Wij zijn voorlopig niet aan zet,” zei partijleider Gert-Jan Segers donderdag voor aanvang van fractieberaad. Volgens hem zal dit de uitkomst zijn van dat beraad.

Volgens de laatste ANP-prognose komen VVD, CDA en D66 vijf zetels tekort voor een meerderheid in de nieuwe Tweede Kamer. De ChristenUnie zou die kunnen leveren, want zij heeft vijf zetels gehaald. Maar Segers vindt dat eerst met GroenLinks gesproken moet worden. ,,Die partij heeft veertien zetels en flink gewonnen.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.