nederland

Schiermonnikoog is eerste met uitslag

15 maart 2017Leestijd: 1 minuut

SCHIERMONNIKOOG (ANP) – De gemeente Schiermonnikoog heeft woensdag om 21.38 uur als eerste de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen doorgegeven aan de Verkiezingsdienst van het ANP. De opkomst was 130 procent. Dat heeft te maken met het grote aantal toeristen dat op het eiland verblijft.

De strijd om het melden van de eerste uitslag speelt zich traditioneel af tussen Schiermonnikoog, het Gelderse Rozendaal en Vlieland. Bij de vorige verkiezingen in 2012 won Schiermonnikoog ook. In 2010 streek Rozendaal met de eer.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.