nederland

Rutte-Wilders beter bekeken dan RTL-debatten

14 maart 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Bijna 2,3 miljoen mensen zagen dinsdagavond VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders verbaal de degens kruisen. Dat bleek woensdagochtend uit de gegevens van Stichting Kijkonderzoek (SKO). Het debat tussen de twee politici was na het NOS Journaal van 20.00 uur het best bekeken programma.

De kijkcijfers van woensdagavond overtreffen die van beide debatten eerder bij RTL. Naar het Carré-debat van vorige week zondag keken volgens Stichting Kijkonderzoek ruim 1,6 miljoen mensen, het eerste RTL-debat trok 1,2 miljoen kijkers. Beide avonden was er geduchte concurrentie van Boer zoekt Vrouw: naar dat programma keken de eerste keer 3,5 miljoen mensen, de tweede keer 4 miljoen. Aan de twee RTL-debatten deden meerdere lijsttrekkers mee. Wilders ontbrak bij beide debatten, Rutte deed alleen mee in Carré.

Het aantal kijkers komt neer op 17,8 procent van de 12,9 miljoen kiesgerechtigden die Nederland volgens CBS-cijfers telt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.