nederland

Opkomst verkiezingen voorlopig hoger

15 maart 2017Leestijd: 1 minuut

HILVERSUM (ANP) – De opkomst van kiezers was woensdag halverwege de morgen voorlopig hoger dan bij de vorige verkiezingen in 2012. Volgens een peiling van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van de NOS en RTL had om 10.30 uur 15 procent van de stemgerechtigden zijn stem uitgebracht. Dat was vijf jaar terug rond dat tijdstip nog 13 procent.

Het onderzoek van Ipsos is gebaseerd op eigen peilingen bij 43 geselecteerde stemlokalen, verspreid over heel Nederland. Daar wordt iedereen geteld die komt stemmen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.