nederland

Klaver waarschuwt voor rechtse flirt D66

14 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Een stem op D66 brengt een rechts kabinet dichtbij. Daarvoor heeft GroenLinks-leider Jesse Klaver ,,kiezers met een links hart” dinsdag gewaarschuwd. ,,D66 lonkt naar rechts”, zei Klaver in televisieprogramma EenVandaag.

Klaver richt zijn pijlen op een rechtstreekse concurrent, blijkt uit kiezersonderzoek van EenVandaag. Veel kiezers twijfelen nog tussen GroenLinks en D66. Ruim 40 procent van de GroenLinks-aanhang zou D66-voorman Alexander Pechtold bovendien graag in het Torentje zien.

D66 maakt deel uit van Klavers droomcoalitie, naast CDA, SP en PvdA. De GroenLinks-lijsttrekker richtte zich tijdens de verkiezingscampagne vooral tegen de VVD, maar neemt aan de vooravond van de verkiezingen toch ook zijn beoogde coalitiepartners onder vuur. Hij wil voorkomen dat D66 een centrumrechtse coalitie in het zadel helpt, al sluit hij zelf evenmin uit zo’n kabinet te steunen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.