nederland

Klaver: verschillen met VVD ‘megagroot’

21 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – GroenLinks-leider Jesse Klaver noemt de verschillen tussen zijn partij en de VVD ,,megagroot”. Hij zei dat dinsdag kort voor zijn gesprek met verkenner Edith Schippers, die onderzoekt welke regeringscoalities mogelijk zijn.

Klaver benadrukte dat hij de gesprekken wel ,,heel serieus” neemt. ,,Uiteindelijk voer je campagne om ervoor te zorgen dat je je idealen in de praktijk kunt brengen. Dat gaat een stuk makkelijker als je in het kabinet zit.”

Meerdere politieke leiders stuurden er maandag tijdens de eerste ronde gesprekken bij Schippers op aan dat eerst moet worden gekeken naar een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Schippers spreekt dinsdag met de lijsttrekkers van deze vier partijen.

D66-leider Alexander Pechtold noemde na zijn gesprek met Schippers een kabinet met VVD, D66, CDA én GroenLinks een serieuze mogelijkheid.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.